jueves, 26 de noviembre de 2009

Una de pirates

Somalia. Un país situat a la banya d'Àfrica, tal i com solen dir els mitjans de comunicació.

La història d'aquest país ha estat un caos des que els temps és temps. El seu territori ha estat conquerit constantment per potències estrangeres que no tenien cap interès en la població local, excepte potser els àrabs, que estaven molt interessats en la població local, però per vendre-la com a mà d'obra esclava. Més endavant en aquesta terra s'hi van assentar diferents colònies occidentals, com són italians, francesos i anglesos, a aquests el que els interessava de la seva terra era més aviat els recursos naturals i la situació estratègica en que està situat el país.

El 1959 Somalia va aconseguir la independència però la inestabilitat al país, junt amb la política de blocs practicada pels EUA i la URSS, van provocar que els diferents clans s'enfrontéssin entre ells, fent entrar el país en una voràgine de guerres civils que va provocar un col·lapse en el seu sistema de govern el 1991. Des d'aquell moment Somalia simplement no ha tingut cap govern, des de l'any 2004 se n'ha reconegut un internacionalment, però la situació al país parla per si mateixa. Caos total.

En aquest context de no govern i no control de cap situació, els països desenvolupats, sempre alerta, van veure un negoci molt fàcil a les costes de Somalia. Aquest negoci es basava en dos punts:

1.- Pesca incontrolada a les aïgues de Somalia. La pesca que es practica és altament nociva per a les espècies i l'ecosistema, però és que encara és pitjor per l'economia pesquera local, que no pot competir amb els grans vaixells occidentals i es veu sumida en la ruïna. Cal especificar que aquesta pesca local és plenament compatible amb l'ecosistema ja que els mètodes que utilitza no són agrssius per al fons marí.

2.- Abocament de residus en aïgues de Somàlia. Tot i que era difícil de demostrar, el 2004 el Tsunami al Sud-est asiàtic va deixar en evidència que s'estaven abocant residus a les costes de Somàlia, ja que els va fer sortir del fons marí. Alguns d'aquests residus eren altament contaminants, per exemple residus radioactius o altament tòxics, tal i com es pot llegir en aquest altre article (per poder contrastar les fonts si és que us interessa):

http://www.rebelion.org/noticia.php?id=85875

Aquest punt podria obrir un altre debat per als defensors afèrrims de l'energia nuclear, aquella energia que se suposa que els residus han de quedar enterradets i no fer mal a ningú. Quan aquests residus són massa cars d'eliminar ja podeu veure on van a parar. Però això són figues d'un altre paner.

Com anàvem comentant, davant d'aquesta situació i de la manca d'acció del "govern" de Somàlia, els pescadors locals van començar a formar el que ells denominàven "Guardacostes Voluntaris de Somàlia".
Pels mass-merda aquestes persones son gent sense ànima que es dedica a posar en perill les vides d'altra gent, i a segrestar vaixells i a exigir un rescat per a l'alliberament d'aquests perquè sí.
La realitat és una altra, els pirates de Somàlia són gent que protegeix a la desesperada la seva forma de vida i la sev economia local, no són angelets, evidentment, i estan disposats a fer el que sigui per salvar el cul, i també per enriquir-se personalment, però, vistes les posicions en que està cadascú, cal que ens plantegem la següent qüestió:
No seria millor preguntar al pesquer basc "què collons hi feieu allà", que no pas preguntar als pirates què collons feua  casa vostra? Jo crec que sí, perquè si els pirates busquen l'enriquiment personal, no és menys cert que els pescadors de l'Alakrana també i aquests pirates són simplement gent que ens recorda que a pesar que el primer món, de moment, pot anar per on vulgui fent el que vulgui, els que estan a la primera línia del front podria ser que s'els pelés el culet.

"SI NO VOLS POLS NO VAGIS A L'ERA".

I per acabar un vídeo d'allò més aclaridor, per tots aquells a qui us faci mandra llegir-vos tot l'escrit:






1 comentario: